Podzimní hubnutí: Pro začít právě teď?

Léto se pomalu blíží ke konci a než se rozkoukáme, bude tu podzim. Z dovolených a prázdninových akcí se zase vrátíme zpátky do práce a do našeho režimu. Proč je právě podzim jedním z nejlepších období k hubnutí? A jak ho využít na maximum?

Léto plné příležitostí a nástrah

Léto v mnoha ohledech zdravému životnímu stylu nahrává

Teplé, slunečné počasí nás láká trávit aktivně co nejvíc času venku. Na výběr máme z mnoha různých sportů – od turistiky a jízdy na kole, přes kolečkové brusle a tenis až po surfování ve vlnách. 

Vysoké teploty na teploměru taky ovlivňují naše stravovací preference. Spíš než vepřo knedlo zelo si ve 35° horku dáme lehký zeleninový salát.

Může se zdát, že léto je na na hubnutí jak dělané. Má to ale svoje ALE. Spousta z nás má totiž v létě kvůli dovoleným a výletům úplně narušený režim – později vstáváme, později chodíme spát, jíme nepravidelně, cvičíme nepravidelně. Navíc kolem sebe máme spoustu lákadel. Grilované dobroty, zmrzlina, ledová káva, drinky u bazénu, hotelové bufety, alkohol na koncertech a festivalech… to všechno může naše nastavené návyky pořádně rozhházet. 

A právě proto je teď ten ideální čas naskočit zase zpět.

Proč je podzim ideálním časem k hubnutí?

Ochlazení, změny počasí a méně slunečních paprsků nás na podzim přirozeně zpomaluje. Můžeme proto snadno zlenivět, sahat po těžších, nezdravých potravinách a více času trávit doma u televize.

Nemusí to tak ale být. Právě na podzim totiž můžete najít skvělou motivaci, která vás nakopne do akce. 

Starý dobrý režim

Zatímco v létě to byly samé dovolené, výlety, opékání a akce s kamarády, na podzim se náš program zase vrací do normálu. Opět si můžeme v klidu naplánovat přípravu jídla, cvičení i spánek, aniž by nám do toho cokoliv zasahovalo. Je proto ideální čas začít znovu pracovat na svých návycích a zdravé rutině. 

Sezónní potraviny

V chladnějším počasí máme přirozeně chuť na zahřívací potraviny. Nemusíte ale volit jídla, po kterých vám bude jen těžko a číslo na váze se bude zvyšovat. Namísto toho můžete sáhnout po pestré nabídce sezónní zeleniny a vychutnat si skvělé krémové polévky a podzimní saláty. 

Poloprázdné posilovny

Ze začátku podzimu je pořád možné za sportem vyrazit ven. To znamená, že pokud chcete cvičit ve fitku, budete mít více prostoru jen samy pro sebe. Využijte toho a získejte náskok před novoročními nadšenci, kteří do posilovny dorazí až prvního ledna!

Vánoce bez starostí

Vánoce bývají velkým strašákem pro ty, kdo se snaží držet štíhlou linii. Pokud ale začnete na svých návycích pracovat už teď, užijete si letos Vánoce bez stresu. Nebude vás totiž tolik honit mlsná, snadněji odoláte pokušení a zvyknete si napravidelné cvičení, takže dokáže zvládnete zůstat aktivní i přes svátky

Když navíc uvidíte první výsledky, bude vám líto všechnu snahu zahodit kvůli přejídání a popíjení u televize!

Jak nastartovat změnu?

Nechcete čekat jako každý rok na 1. ledna, ale chcete své tělo a svůj život začít měnit už teď? Nebuďte na to samy a přidejte se do říjnové VÝZVY 21 DNÍ!

V poslední výzvě tohoto roku se naučíte:

  • najít motivaci uvnitř sebe sama a vybudovat si pevnou vůli, která vydrží
  • připravovat zdravé, vyvážené jídlo, díky kterému budete mít spoustu energie a budete hubnout zdravě a bez hladovění
  • cvičit a zpevňovat tělo efektivními cviky doma v obýváku
  • vytvořit návyk na pravidelnost v jídle i pohybu
  • správně vnímat svoje tělo a jeho potřeby
  • hubnout zdravě, trvale a s radostí

V rámci výzvy dostanete kromě informacemi nabitých videí a pravidelných živých vysílání také jídelníček na míru jen pro vás. Budete tak přesně vědět co, kdy a v jakém množství jíst a s jakýmikoliv nejasnostmi se budete moct kdykoliv poradit v uzavřené facebookové skupině. Tam po celou dobu můžete také sdílet a podporovat se navzájem s dalšími holkami na stejné cestě.

Jste připravené na změnu?

>> JDU DO TOHO <<

Petra Jašová
Jsem Petra, jsem výživová koučka a fitness trenérka a jednu věc, kterou umím opravdu dobře je nastavit vaše jídlo tak, abyste zdravě a trvale hubly. K postavě, se kterou budete spokojeny. Všechny ženy, které mým poradenstvím prošly zhubly a hubnou dále. Nastartovala jsem jejich cestu zdravého životního stylu. Naučily se správně stravovat, milovat pohyb a mít harmonii duše a těla. Jsem autorkou příkladových jídelníčků, zdravých kuchařek a již několika úspěšných online výzev. Možná si myslíte, že se mi to lehce povídá a radí, ale věřte tomu, že i já jsem si svým hubnutím prošla. A právě proto, že jsem chtěla ušetřit čas a energii, chtěla jsem do toho jít naplno, ponořila jsem se do tajů zdravého hubnutí. Studovala, zkoušela. Vše tak, že mohu svou vlastní zkušenost předávat dál Vám všem, které o to stojí.